Complimenten voor SC Heerenveen: ''Een belachelijk hoog aantal''

1
Complimenten voor SC Heerenveen: ''Een belachelijk hoog aantal''

Iwan van Duren en Tom Knipping zien dat de stadions in de Eredivisie langzaam maar zeker steeds leger raken, terwijl de rest van Europa groei noteert. De twee verslaggevers van Voetbal International maken zich vooral ernstig zorgen vanwege SC Heerenveen. 

"Ooit het beste merk van Nederland en in onderzoeken de favoriete tweede club van de Nederlandse voetbalsupporter", blikt het duo terug op de website van Voetbal International. "Opgebouwd door Riemer van der Velde. Het vertrek van de roemruchte voorzitter zorgde voor veel onrust. De terugloop is de laatste jaren groot, maar pas op, Heerenveen trekt nog steeds achttienduizend toeschouwers gemiddeld."

"Een belachelijk hoog aantal voor een gemeente met vijftigduizend inwoners. Gelukkig krijgt de Friese club dit seizoen weer wat kleur op de wangen", aldus Van Duren en Knipping. "Want het werd wel erg leeg in het Abe Lenstra Stadion. We zagen langzaam maar zeker steeds vaker de pompeblêden op de tribunes verschijnen. Dertig kilometer verderop komt SC Cambuur eraan", waarschuwt het tweetal.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 29 Jan 2020 om 16:21
    Eerlijk gezegd valt het me op dat de sfeer op de tribunes aan het veranderen is. Mensen zijn weer wat blijer en vrolijker. De club werkt ook heel hard om supporters weer vaker te laten komen. Ook richten ze zich op de jeugd waarvan ik denk dat iedere club dat altijd moet doen. Ik heb me wel een hele tijd zorgen gemaakt, maar ik denk dat het langzaam wel weer goedkomt. Het spel was vaak niet om aan te gluren. Nu zit er gewoon weer strijd in, en de spelers zijn bereid om keihard te knokken. Bovendien winnen we thuis weer vaker. Spelers krijgen soms weer vleugels door die positievere stemming. En daarbij, nog steeds kijken er heel veel mensen nog naar onze club op televisie. Blijkbaar kunnen supporters het ook weer niet missen om te kijken.
    Ook de aantrekkingskracht van de eredivisie is weer aan het stijgen. Door de prestaties van o.a. Ajax, en het vele talent dat overal opstaat. Je wil als supporter ook wel iets kijken wat van een bepaald niveau is natuurlijk.
    Kortom, ik geloof dat mensen wel weer terug komen. Nederland en Friesland is gewoon gek van voetbal. Dat krijg je er echt niet uit. En als je mensen een mooie avond kunt bezorgen door een wedstrijd en leuke dingen er om heen voor kinderen dan ontstaat er wel weer iets moois.
    Offtopic: het sponsoraantal is ook weer flink aan het groeien in een relatief korte tijd. Toevallig houd ik dat wel eens bij. Bijna elke maand zijn er wel weer 10 sponsors bijgekomen. Volgens mij timmert Heerenveen druk aan de weg. Positief denk ik.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›