Speciaal duel voor Van Rhijn: ''Denk dat we dat wel verplicht zijn''

0
Speciaal duel voor Van Rhijn: ''Denk dat we dat wel verplicht zijn''

Ricardo van Rhijn kijkt uit naar de thuiswedstrijd tegen AZ. De vleugelverdediger van SC Heerenveen speelde vorig seizoen nog bij de Alkmaarders.

"Ik heb er natuurlijk twee jaar rondgelopen en ken alle jongens en mensen van de staf nog, dus wat dat betreft weer een hoop oude bekende gezichten", zegt Van Rhijn in gesprek met SC Heerenveen TV. "Dat is leuk, maar weer een nieuwe pot om drie punten te pakken. Ik denk dat we dat wel verplicht zijn."

Van Rhijn beseft dat het niet eenvoudig gaat worden. "Het wordt weer lastig, want AZ is gewoon een hele goede ploeg", reageert de verdediger. "Als collectief zijn ze goed en ze hebben veel individuele kwaliteiten en veel snelheid. Daar moeten wij voor waken. Maar we moeten van onze eigen kracht uitgaan en zelf aan het voetballen toekomen."

SC Heerenveen start met veel zelfvertrouwen, nadat de Friezen na strafschoppen wonnen van Willem II. "Het is een wereld van verschil of je 'm winnend afsluit of dat je 'm verliest. Nu win je hem. Het is natuurlijk wel een behoorlijke pil, maar we zijn professionals, moeten goed herstellen en zorgen dat we er zaterdag weer staan", aldus Van Rhijn.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›