Slot op zijn hoede: ''Dat was de kracht van SC Heerenveen''

0
Slot op zijn hoede: ''Dat was de kracht van SC Heerenveen''

SC Heerenveen krijgt zaterdagavond AZ op bezoek in het Abe Lenstra Stadion. Bij de bezoekers ontbreekt de geschorste Owen Wijndal. Hij wordt op de linksbackpositie vervangen door Thomas Ouwejan.

"Het is vrij logisch dat Thomas dat op gaat vangen", verklapt trainer Arne Slot voor de camera van AZ TV. "Thomas is een jongen die dat bij ons twee seizoenen hartstikke goed gedaan heeft, dus ik ga niemand daarmee verrassen als ik zeg dat Thomas daar nu gaat staan."

Eerder dit seizoen won SC Heerenveen met 2-4 bij AZ. De Friezen scoorden driemaal uit een corner. "Dat zal uiteraard even besproken worden", geeft Slot aan. "Dat dat de kracht van SC Heerenveen in die wedstrijd was. Ik kan me ook nog herinneren dat het daarvoor héél lang geleden was dat Heerenveen uit een standaardsituatie gescoord had, maar ze hebben wel een aantal lange en fysiek sterke jongens."

"SC Heerenveen heeft het ons daaromheen ook lastig gemaakt", vervolgt de oefenmeester. "Tegelijkertijd hebben wij in die wedstrijd ook wel heel veel goede dingen laten zien, wat niet geleid heeft tot een overwinning", beseft Slot, die revanche wil na de eerdere nederlaag tegen SC Heerenveen en de verliespartijen tegen Sparta Rotterdam en Willem II.

"Maar onze spelers hebben wel ontzettend hard gewerkt. Datzelfde hebben ze in Oss (bekerduel, red.) wederom gedaan. Dat is ook weer de basis wat ze moeten brengen tegen SC Heerenveen. Want ik heb SC Heerenveen - Willem II gezien en dat waren twee ploegen die ongelofelijk hard werken om tot een resultaat te komen. Dus dat is ook het minimum wat wij zullen moeten brengen", besluit Slot.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›