Hoofdrol voor keeperstrainer SC Heerenveen: ''Voelde heel speciaal''

2
Hoofdrol voor keeperstrainer SC Heerenveen: ''Voelde heel speciaal''

Raymond Vissers had woensdagavond een hoofdrol bij de penaltyserie in het bekerduel tussen SC Heerenveen en Willem II. De keeperstrainer van SC Heerenveen, die een verleden heeft bij Willem II, werd door trainer Johnny Jansen naar voren geschoven na de 120ste minuut.

"Dan voel je toch ineens de adrenaline nog meer stromen", blikt Vissers terug in het gesprek met het Brabants Dagblad. "Natuurlijk had ik wel eens vaker midden in een groep gestaan. Maar dit voelde toch wel heel speciaal." Vissers had de strafschoppen van Willem II goed geanalyseerd en lichtte doelman Warner Hahn in.

Daardoor koos Freek Heerkens in zijn aanloop voor een andere hoek en wist Hahn de strafschop van Marios Vrousai te keren. "Als er bij Mike Trésor Ndayishimiye een hupje in de aanloop zit schiet hij rechts van de keeper", geeft Vissers aan. "De voorkeur van Sebastian Holmén was ook bekend. Maar die twee schoten fantastisch binnen."

Vissers kon ook de nemers van SC Heerenveen helpen, omdat hij wist dat Willem II-doelman Timon Wellenreuther heel sterk was bij halfhoge penalty's. "Ik had ook zijn manier van keepen geanalyseerd en had een aardig idee van hoe hij bij strafschoppen denkt."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 24 Jan 2020 om 15:30
    Halfhoog is het makkelijkst want dan hoef je als keeper niet omhoog of naar beneden. Dat scheelt net die tijd die je kans geeft op het pakken van de bal. Over de grond of hoog is lastiger te pakken.
  • 24 Jan 2020 om 12:44
    Daarom pakte die keeper van Willem 2 die penalty van Espejord. Die was op halve hoogte. Toch een best knappe redding. En vooral jammer voor Espejord. Achteraf gelukkig niet cruciaal.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›