''Waarschijnlijk zal het contract van Bednarek verlengd worden'' KIJKTIP | FOX Sports zendt bekerfinale van 2009 vanavond opnieuw uit Venema erkent: ''Heel vaak gaat het nog over dat ene doelpunt'' Eredivisie moet buitenlandse competities volgen met speelagenda Ex-Heerenvener: ''Ik ben wel een beetje in shock dat we nog spelen''

Nieuwkoop baalt enorm: ''Ik raakte de bal, dus het was geen penalty''

1
Nieuwkoop baalt enorm: ''Ik raakte de bal, dus het was geen penalty''

Een van de meest cruciale en dubieuze momenten van het duel tussen SC Heerenveen en Willem II was de strafschop die arbiter Pol van Boekel aan de Friezen gaf. Twee minuten na rust werd Chidera Ejuke diep gestuurd door Joey Veerman, maar werd hij afgestopt door Bart Nieuwkoop.

De rechtsback van Willem II, in de zomer nog begeerd door Heerenveen, speelde correct de bal maar zag tot zijn ontzetting dat er voor een penalty gefloten werd. "Voor mijn gevoel raakte ik de bal tijdens mijn sliding, dus het was geen penalty voor Heerenveen", reageert Nieuwkoop tegenover het Brabants Dagblad.

De 23-jarige Zeeuw had al snel in de gaten dat klagen geen zin had. "Ik besefte meteen dat er geen VAR was bij deze wedstrijd, anders had die beslissing nog teruggedraaid kunnen worden", vervolgt Nieuwkoop, die in de tweede helft gewisseld werd en de strafschoppen vanaf de zijkant bekeek. 

"Dat is zenuwslopend omdat je zelf geen invloed hebt. Timon hield er eentje tegen, maar helaas mocht het vandaag niet zo zijn", besluit Nieuwkoop teleurgesteld.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 23 Jan 2020 om 13:12
    Het was inderdaad geen penalty. Maar ach soms zit het mee en soms......