''Waarschijnlijk zal het contract van Bednarek verlengd worden'' KIJKTIP | FOX Sports zendt bekerfinale van 2009 vanavond opnieuw uit Venema erkent: ''Heel vaak gaat het nog over dat ene doelpunt'' Eredivisie moet buitenlandse competities volgen met speelagenda Ex-Heerenvener: ''Ik ben wel een beetje in shock dat we nog spelen''

''Hij houdt hem vast zodat hij niet omvalt en de bal mooi kan koppen!''

0
''Hij houdt hem vast zodat hij niet omvalt en de bal mooi kan koppen!''

De eerste helft van SC Heerenveen en Feyenoord was bij vlagen een waar foutenfestival. De Rotterdammers profiteerden daar het meeste van door binnen 26 minuten drie keer te scoren, zo zagen ook analisten Marco van Basten en Mario Been.

"Bij Heerenveen werd er af en toe fout op fout gestapeld", begint Van Basten in de rust van het duel bij FOX Sports. De oud-trainer van de Friezen vond de openingstreffer van Luis Sinisterra 'Zuid-Amerikaans' en 'acrobatisch mooi'. "Maar om hem heen staan vijf mensen van Heerenveen. Dat is natuurlijk ook een beetje triest. Maar Sinisterra doet het goed."

Bij de 2-0 ging aanvaller Chidera Ejuke opzichtig onder de bal door. "Dat doet Ejuke niet helemaal lekker. Op dat veld is het een beetje nat en schiet de bal door...", stelt Been, die Van Rhijn op zijn beurt zag schutteren bij de 3-0 van Jørgensen. "Wat wil je nou? Hij houdt hem vast van: zo kun je lekker niks doen..." Van Basten: "Hij houdt hem vast zodat hij niet omvalt en de bal mooi kan koppen."

Aan de kant van Feyenoord zag het er organisatorisch ook niet sterk uit, vult Been aan. "Bij Feyenoord had je ook een situatie waarbij twee man naar een man (Veerman, red.) gaan, waar die kans van Ejuke uitkomt. Dat was écht zo slecht verdedigd en dat hebben we het nog niet eens over de tegentreffer. En dat terwijl je met een 3-0 zo'n wedstrijd comfortabel moet kunnen uitspelen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!