Van Rhijn: ''Provoceren, daar kan hij wel wat van, ja''

0
Van Rhijn: ''Provoceren, daar kan hij wel wat van, ja''

Ricardo van Rhijn speelt momenteel bij SC Heerenveen, maar met Ajax speelde hij tegen de grootste voetballers ter wereld. De 28-jarige verdediger vindt Neymar echter zijn beste tegenstander ooit, al was de Braziliaan ook bijzonder irritant.

"Hij was toentertijd één van de grootste wonderkinderen ter wereld. Dat zijn leuke spelers om jezelf mee te meten: gaat het goed, of laat hij je alle hoeken van het veld zien? Dat tweede is naar mijn mening niet echt gebeurd, dus daar heb ik wel een goed gevoel aan over gehouden", zegt het voormalige toptalent in gesprek met Voetbal International.

Van Rhijn ziet Neymar vooral als iemand die veel provoceert. "Ik heb ook wel leuke duels uitgevochten met Neymar. Provoceren, daar kan hij wel wat van, ja. Hij is wel iemand met maniertjes en trucjes die hij uit Zuid-Amerika had meegenomen. Hij daagde je wel eens uit, soms ging ik daar een beetje op in en schold je wat terug. Soms probeerde je hem wat harder aan te pakken, daar hield hij natuurlijk niet van."

"Wat hij dan zei? Dat weet ik niet precies meer, maar je kreeg wel iets te horen. Of hij ging gebaren naar de scheids, kaartje vragen, dat soort dingen. Daar was ik wel op voorbereid, dus dat was niks nieuws. Lionel Messi week ook wel eens uit, maar gelukkig niet al te veel naar links, haha. Hij is van een andere planeet", aldus Van Rhijn.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›