Jansen in dubio over spitspositie: ''Wordt een leuk klusje voor ons''

3
Jansen in dubio over spitspositie: ''Wordt een leuk klusje voor ons''

Voor negentig procent is SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen erover uit welke spelers hij zaterdag gaat opstellen tegen Feyenoord. Alleen wie centraal in de voorhoede gaat starten is nog een vraagteken: Jordy Bruijn, Alen Halilovic of toch een andere speler? 

De afgelopen twee oefenduels kregen Bruijn en Halilovic beiden de kans om zich te laten zien; beiden scoorden eenmaal in de duels met UE Llagostera en Heracles Almelo. "De één heeft wat meer van dit en de ander van dat. Het wordt een leuk klusje voor ons", reageert Jansen in het Friesch Dagblad. "Het zijn toch jongens die zoeken naar hun rol op die positie."

"Ze kunnen allebei gewoon goed voetballen, daar mankeert het absoluut niet aan", vervolgt Jansen, die weet dat het voor beiden een 'onnatuurlijke' positie is. Een alternatief is bijvoorbeeld ook om een spits uit de jeugd op te stellen. "Je kunt zelfs Rein Smit en Chiddi Ejuke daar neerzetten. Maar we willen niet te veel schuiven binnen het elftal."

"Het blijft lastig en het is niet een keuze die zomaar gemaakt is. Daar gaan we de komende dagen eens rustig over nadenken", besluit Jansen.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 16 Jan 2020 om 09:07
    Lekker 4-4-2 gaan spelen in de Kuip. Met veel lopende spelers rondom het statische duo van Feyenoord. Halilovic is dan goede optie
  • 15 Jan 2020 om 13:55
    Halilovic
  • 15 Jan 2020 om 13:09
    Met Rein Smit in de spits hoef je niks te schuiven. Hij is een echte spits, de rest niet.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›