VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen buigt achterstand om in Almelo

SC Heerenveen kent een goede generale voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord. De Friezen wonnen dinsdagmiddag met 2-3 bij Heracles Almelo.

SC Heerenveen trad in het Erve Asito aan met de beoogde basisopstelling voor het treffen met Feyenoord. De nieuwe spits Runar Espejord ontbrak nog bij de Friezen, net als de geblesseerde Jens Odgaard. Alen Halilovic begon daarom in de punt van de aanval.

SC Heerenveen kwam tegen Heracles Almelo al vroeg op een 0-1 voorsprong via Joey Veerman. Na een kwartier was het echter alweer gelijk door een treffer van Lucas Schoofs. In de tweede helft wisselde trainer Johnny Jansen alle spelers.

De reserves zagen Heracles Almelo na tien minuten op 2-1 komen via een vrije trap van Mauro Junior. SC Heerenveen toonde veerkracht en dankzij doelpunten van Jordy Bruijn en Rami Hajal bogen de bezoekers de score om, 2-3.

Heracles Almelo - SC Heerenveen 2-3 (1-1)
5' 0-1 Veerman
16' 1-1 Schoofs
56' 2-1 Mauro Junior
74' 2-2 Bruijn
75' 2-2 Hajal

Opstelling SC Heerenveen eerste helft: Hahn; Van Rhijn, Dresevic, Botman, Woudenberg; Veerman, Faik, Kongolo; Ejuke, Halilovic en Van Bergen.

Opstelling SC Heerenveen tweede helft: Bednarek; Floranus, Hoegh, Skovgaard, Van Hau; Akujobi, Nunumete, Hajal;Smit, Bruijn en Van der Heide.