Advocaat nog zoekende: ''Hij had graag met ideale ploeg gespeeld''

0
Advocaat nog zoekende: ''Hij had graag met ideale ploeg gespeeld''

Feyenoord heeft zaterdag haar trainingskamp in Spanje afgesloten met een 2-4 nederlaag tegen de Duitse topclub Borussia Dortmund. Enkele dagen wonnen de Rotterdammers - komende zaterdag tegenstander van SC Heerenveen - nog met 3-2 van TSG 1899 Hoffenheim.

In principe zal trainer Dick Advocaat terugkijken op een prima trainingskamp in Marbella, maar clubwatcher Sinclair Bischop verwacht wel dat de trainer wat kritiekpuntjes heeft. "Het meest ideale was geweest als Feyenoord de twee gewenste aanwinsten al binnen had. Die zijn nog niet binnen", vertelt Bischop bij RTV Rijnmond.

"Stel dat die deze week nog zouden komen, dan kan je er niet vanuit gaan dat ze er ook gelijk staan. Dat was wel een smetje. Advocaat had graag met de ideale ploeg gespeeld", vervolgt Bischop, die weet dat Feyenoord nog altijd zoekende is naar een spits. "Die moet er nog echt bijkomen. Je zag het ook aan dit trainingskamp: Nicolai Jørgensen had het moeilijk."

"Zowel tegen Hoffenheim als Dortmund zag je dat hij moeite met zichzelf had. Dat hij vaak ongelukkig was en ruzie met de bal had. Hij is nog steeds ook de enige spits. Dus er moét echt een spits bij", aldus de clubwatcher, die vermoedt dat concurrentie Jørgensen goed zal doen. "Nu speelt hij altijd, zelfs als hij niet wil spelen. Maar als er een concurrent is, dan zal hij zich weer willen bewijzen."

Na een moeizame competitiestart heeft Feyenoord zich onder Dick Advocaat de laatste weken voor de winterstop goed herpakt. Halverwege de competitie staan de Rotterdammers op een vijfde plek, op drie punten afstand van SC Heerenveen.

Opstelling Feyenoord tegen Dortmund: Vermeer; Malacia, Senesi, Botteghin, Geertruida; Toornstra, Kökçü, Fer; Sinisterra , Jørgensen, Berghuis.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›