VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen wint oefenduel van UE Llagostera

4
VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen wint oefenduel van UE Llagostera

0o880SC Heerenveen heeft vrijdagmiddag in Navata het oefenduel met UE Llagostera met 1-2 gewonnen. Hicham Faik (penalty) en invaller Alen Halilovic zorgden voor de Friese treffers nadat de Spaanse derdedivisionist al na vijf minuten op een 1-0 voorsprong waren gekomen.

De vroege tegengoal ontstond nadat centrumverdediger Ibrahim Dresevic weggleed en zijn directe tegenstander ruimte zag om van afstand uit te halen. Na zeventien minuten trok Faik de stand weer gelijk vanaf elf meter. Mitchell van Bergen was daarna nog dicht bij de 1-2 maar zijn schot belandde op de paal.

Tot de pauze was Heerenveen de betere ploeg maar werden er te weinig grote kansen gecreëerd. Na rust probeerde Joey Veerman het nog van afstand maar was het uiteindelijk invaller Alen Halilovic die een kwartier voor tijd de ban wist te breken. Uit stand schoot hij met links prachtig raak in de kruising. Op dat moment stond al een volledig ander team op het veld, inclusief de 15-jarige Timo Zaal.

De jeugdinternational kreeg per ongeluk de bal op zijn hand en zag tot zijn frustratie dat de scheidsrechter opnieuw naar de penaltystip wees. Reservedoelman Filip Bednarek zag zijn kans echter schoon om de Spaanse inzet te pareren en de 2-1 overwinning veilig te stellen.

Opstelling SC Heerenveen: Hahn; Van Rhijn, Høegh, Dresevic, Woudenberg; Kongolo, Faik, Veerman; Van Bergen, Bruijn, Ejuke.

Opstelling na 60 minuten: Bednarek; Floranus, Zaal, Skovgaard, Van Hau; Nunumete, Akujobi, Hajal; Halilovic, Smit, Van der Heide.

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 10 Jan 2020 om 12:57
  • Quote van 10 Jan 2020 om 12:48
   Geen Botman?
  Botman trainde al veel apart van de groep i.v.m. enige pijntjes. Jansen had dit volgens mij al op de 1e dag van het trainingskamp bekend gemaakt. Dus nog ver voor de geruchtenmolen (gelukkig).
 • 10 Jan 2020 om 12:56
  Heel benieuwd hoe het team speelde in de opstelling na 60 minuten. Iemand die er iets over kan vertellen, wat uitblinkers waren en wie moeite had mee te komen?
 • 10 Jan 2020 om 12:48
  Geen Botman?
 • 10 Jan 2020 om 12:46
  Mooie kool!
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›