VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen wint oefenduel van UE Llagostera

0o880SC Heerenveen heeft vrijdagmiddag in Navata het oefenduel met UE Llagostera met 1-2 gewonnen. Hicham Faik (penalty) en invaller Alen Halilovic zorgden voor de Friese treffers nadat de Spaanse derdedivisionist al na vijf minuten op een 1-0 voorsprong waren gekomen.

De vroege tegengoal ontstond nadat centrumverdediger Ibrahim Dresevic weggleed en zijn directe tegenstander ruimte zag om van afstand uit te halen. Na zeventien minuten trok Faik de stand weer gelijk vanaf elf meter. Mitchell van Bergen was daarna nog dicht bij de 1-2 maar zijn schot belandde op de paal.

Tot de pauze was Heerenveen de betere ploeg maar werden er te weinig grote kansen gecreëerd. Na rust probeerde Joey Veerman het nog van afstand maar was het uiteindelijk invaller Alen Halilovic die een kwartier voor tijd de ban wist te breken. Uit stand schoot hij met links prachtig raak in de kruising. Op dat moment stond al een volledig ander team op het veld, inclusief de 15-jarige Timo Zaal.

De jeugdinternational kreeg per ongeluk de bal op zijn hand en zag tot zijn frustratie dat de scheidsrechter opnieuw naar de penaltystip wees. Reservedoelman Filip Bednarek zag zijn kans echter schoon om de Spaanse inzet te pareren en de 2-1 overwinning veilig te stellen.

Opstelling SC Heerenveen: Hahn; Van Rhijn, Høegh, Dresevic, Woudenberg; Kongolo, Faik, Veerman; Van Bergen, Bruijn, Ejuke.

Opstelling na 60 minuten: Bednarek; Floranus, Zaal, Skovgaard, Van Hau; Nunumete, Akujobi, Hajal; Halilovic, Smit, Van der Heide.