Talan roemt SC Heerenveen-talent: ''Ajax wilde hem overnemen''

0
Talan roemt SC Heerenveen-talent: ''Ajax wilde hem overnemen''

De 15-jarige Timo Zaal is met SC Heerenveen op trainingskamp in Spanje en Jeffrey Talan is vol lof over de ontwikkeling van de talentvolle centrumverdediger. De assistent-trainer laat weten dat er een plekje vrijkwam doordat Jens Odgaard in Heerenveen bleef revalideren. 

"We hebben het er intern uitgebreid over gehad en zijn bij Timo uitgekomen", vertelt hij in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Hij is introvert, oogt soms misschien onzeker, maar is dat niet. Hij laat zich niet gek maken. Het moest, gezien zijn leeftijd, absoluut verantwoord zijn om hem mee te nemen. Dat was het volgens ons", aldus Talan, die weet dat Zaal onlangs ook naar Ajax kon vertrekken. 

Hij bleef de club uit Friesland echter trouw en daar is Talan 'erg blij' mee. "Timo heeft een vertrouwde plek nodig, met mensen die in hem geloven. Het feit dat Ajax hem wilde overnemen, geeft wel aan hoeveel talent hij heeft", vervolgt het voormalige hoofd van de jeugdopleiding, die hoopt dat de jonge Leeuwarder een 'boost' krijgt. "Hij moet om zich heen kijken, alles opsnuiven en leren."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›