Zaal (15) trots: ''Aan de telefoon bleef ik nog stoer en rustig''

2
Zaal (15) trots: ''Aan de telefoon bleef ik nog stoer en rustig''

SC Heerenveen is op dit moment voor een trainingskamp in Spanje en de 15-jarige (!) Timo Zaal mag aan het grote werk ruiken. De talentvolle centrumverdediger kreeg afgelopen weekend van jeugdtrainer Menno van Dam te horen dat hij mee mocht met de eerste selectie. 

"Aan de telefoon bleef ik nog stoer en rustig”, blikt hij terug in een uitgebreid interview met de Leeuwarder Courant. "Daarna heb ik gelijk heel hard geschreeuwd, zo blij was ik", vertelt Zaal, die ook als middenvelder uit de voeten kan. Op die positie speelt hij bij Oranje onder 16. 

"Een voorkeur voor een positie heb ik nog niet", vervolgt hij. "Ik ben een speler die graag risico’s neemt, die rustig is aan de bal en een heel goede pass in de benen heeft. In het pure verdedigen ben ik soms nog te makkelijk", beseft Zaal, die laat weten dat zijn hele familie in Leeuwarden woont. 

"Eigenlijk is iedereen voor Cambuur", verklapt hij. "Zelf heb ik daar op de voetbalschool gezeten, maar ik ben naar Heerenveen gegaan omdat het voor mijn ontwikkeling het beste was. Mijn oom plaagt me soms, zegt dat ik het hoogste niveau toch niet ga halen", lacht Zaal. 

"Dat is alleen maar goed voor me, want ik ben er ook echt nog niet. Dat besef ik goed", legt hij uit. "Ik ben van mezelf wel nuchter, maar mocht ik toch gekke dingen doen, dan zorgt mijn omgeving er wel voor dat ik met beide benen op de grond blijf staan. Zelfvertrouwen heb ik wel heel veel. Ik weet zeker dat ik het ga redden als profvoetballer. Geen twijfel", besluit Zaal. 

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 9 Jan 2020 om 20:28
  • Quote van 9 Jan 2020 om 20:08
   Mooi rustig brengen en af en toe laten invallen... dat is hij volgend seizoen met 16jaar een basisspeler en kan er weer flink wat voor gevraagd worden
  Jouw reactie daarentegen is niet bepaald “rustig”
 • 9 Jan 2020 om 20:08
  Mooi rustig brengen en af en toe laten invallen... dat is hij volgend seizoen met 16jaar een basisspeler en kan er weer flink wat voor gevraagd worden
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›