'Eredivisie-aanvoerders verzetten zich tegen besluit van KNVB' Omrop Fryslân gaat prachtige VV Heerenveen-documentaire uitzenden ''Je moet je bij hem afvragen of hij het nog voor het salaris doet'' Hanssen eerlijk: ''Was verrast toen Heerenveen Espejord haalde'' KNVB komt met nieuws: Eredivisie mogelijk vervolgd in juni en juli

Verbeek: ''Ademen deed zeer en je kreeg de tranen in de ogen''

0
Verbeek: ''Ademen deed zeer en je kreeg de tranen in de ogen''

Gertjan Verbeek merkt vanwege zijn werk bij Adelaide United de impact van de bosbranden in Australië. De oefenmeester, die in het verleden jarenlang werkzaam was bij SC Heerenveen, zag de gevolgen tijdens de competitiewedstrijd tegen Sydney FC. 

"Ineens woei er allemaal rook, roet en as het stadion in", blikt hij terug in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Ademen deed zeer en je kreeg de tranen in de ogen. De zon had moeite om door het dikke wolkenpak heen te breken", aldus Verbeek, die ziet dat de schade enorm is. 

"Ik heb heel veel respect voor al die vrijwilligers", vervolgt hij. "Die zijn al maanden in touw en hebben hun baan er ook nog gewoon naast. De prioriteit ligt niet meer bij het blussen, maar bij het redden van mensen, dieren en gebouwen. Je houdt je hart vast, want de echte zomer moet nog beginnen", beseft Verbeek, die benieuwd is hoe de komende maanden zullen verlopen. 

"In de nacht van zondag op maandag is er 15 millimeter regen gevallen, dat zet geen zoden aan de dijk. De komende week loopt de temperatuur op tot 36 graden en er komt weer heel veel wind", legt hij uit. "Het is nog nooit zo vroeg in het jaar zó erg geweest, zeggen ze hier. Het is ongelooflijk droog. Het is natuurlijk een ramp voor de natuur; complete bossen en wijngaarden zijn al de vernieling in gegaan."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›