Lof voor Bijzondere Eredivisie: ''Nu mag hij eindelijk meespelen''

3
Lof voor Bijzondere Eredivisie: ''Nu mag hij eindelijk meespelen''

De Bijzondere Eredivisie maakt het voor kinderen mogelijk om voor een profclub te spelen. Een van deze kinderen is de de elfjarige Bodi van den Braak die bij SC Heerenveen voetbalt. 

''Bodi wil graag net als zijn tweelingbroer voetballen. Daar vraagt hij regelmatig om, maar hij kan dan niet meedoen. En dat is lastig'', vertelt Bert, de vader van Bodi in FC De Helden. Zijn moeder is dan ook blij met de Bijzondere Eredivisie. ''Bodi is vaak bij sc Heerenveen geweest om naar zijn tweelingbroer te kijken. Dan wilde hij al het veld in rennen als er gewisseld werd maar dat mocht dan niet. Nu mag hij eindelijk meespelen. Dat is heel gaaf.''

Heerenveen is dan ook maar wat blij met de Bijzondere Eredivisie. ''De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van het Gehandicapte Kind en mogelijk is gemaakt dankzij de steun van de deelnemers van de VriendenLoterij. Voor kinderen met een handicap is het extra belangrijk om te sporten, want sport versterkt je gezondheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. En door samen te sporten leer je vriendjes en vriendinnetjes kennen, heel belangrijk voor een groep die bovengemiddeld vaak eenzaam is'', zo schrijft de club op de officiële site.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 9 Dec 2019 om 10:41
    Prachtig initiatief. Zou mooi zijn als Johnny zich ook laat zien
  • 8 Dec 2019 om 12:31
    Echt heel mooi. Heb vanmorgen het programma gezien op tv, super mooi!
  • 8 Dec 2019 om 11:46
    Prachtig dat dit gebeurt!
Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›