De Jong: ''Ik zie het niet als een aanval op SC Heerenveen''

4
De Jong: ''Ik zie het niet als een aanval op SC Heerenveen''

Henk de Jong keerde afgelopen zomer terug bij SC Cambuur en presteert prima met de Leeuwarders. Cambuur wil terug naar de Eredivisie en hoopt met het nieuwe stadion de aanval op SC Heerenveen te openen.

"Dat zou kunnen, maar ik zie het niet als een aanval", reageert De Jong in Voetbal International. "Ik wil graag strijden met Heerenveen op het hoogste niveau. Ik hoop dat wij het goed doen, dat zij het goed doen en dat we volgend jaar of misschien het jaar erop tegen elkaar moeten. Maar aan de andere kant: ik denk wel dat beide clubs qua populariteit naar elkaar toe zullen groeien."

De Jong vindt Friesland niet te klein voor twee Eredivisie-clubs. "Nee, joh. We moeten het allebei goed doen. Elk jaar twee keer de derby, de viaducten tussen Leeuwarden en Heerenveen helemaal vol met mensen. Die wedstrijden maken zoveel los", weet de trainer. "Vijf jaar geleden hadden we hier zesduizend man op de laatste training staan. Dat zie je bij de Kohlenpott-derby niet eens."

De 55-jarige oefenmeester verwacht dat een promotie van SC Cambuur wel gevolgen heeft voor SC Heerenveen. "Ik denk wel dat er een bepaalde trek van publiek en sponsors naar Leeuwarden zal ontstaan, dat heb je ook al een beetje gezien nadat we in 2013 promoveerden", herinnert hij zich. "Alleen hadden we sponsors toen weinig te bieden, maar dat kan in het nieuwe stadion natuurlijk wel."

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 5 Dec 2019 om 11:39
  Komt goed, wij hebben Cees....
 • 5 Dec 2019 om 11:38
  De man zegt zondermeer zinnige dingen.
 • 5 Dec 2019 om 09:10
  Dat kost Heerenveen wel sponsors. Maar gelukkig hebben genoeg sponsors onder Cees. En kost ook wel publiek.

 • 5 Dec 2019 om 08:31
  Die zesduizend man... Leeuwarden is toch een van de meest werkloze wijken/steden ;-)