VIDEO | SC Heerenveen wint van Vitesse na prachtige comeback

SC Heerenveen heeft vrijdagavond in een boeiende wedstrijd een 2-3 zege geboekt op Vitesse. De Friezen keken na twintig minuten al tegen een 0-2 nederlaag aan, maar wisten die achterstand in de tweede helft om te buigen naar een 2-3 overwinning.

Ondanks de vroege achterstand begon Heerenveen wel sterk aan het duel. Zonder Chidera Ejuke moest het gevaar op de flanken komen van Mitchell van Bergen en die schoot na vier minuten spelen maar net over de kruising. Vitesse richtte zich daarna op en was via Tim Matavz ineens heel effectief. Hij werd diep gestuurd door Navarone Foor en rondde koeltjes af via de binnenkant paal.

Na die goal bleef Heerenveen het wel proberen, maar strandde veel aanvallen op de Arnhemse verdediging. In de omschakeling was Vitesse opnieuw gevaarlijk en was het nota bene doelman Remko Pasveer die de assist leverde op de 0-2 van Bryan Linssen. Hij tikte de bal net over de uitkomende Warner Hahn, die zijn handen - net buiten het strafschopgebied - niet durfde te gebruiken.

Gelukkig hoefden de Friezen niet doelpuntloos de kleedkamer op te zoeken. Jordy Bruijn kapte zijn tegenstander Danilho Doekhi uit in het strafschopgebied en die tikte de gelegenheidsaanvaller tegen zijn been. Penalty, oordeelde scheidsrechter Danny Makkelie. Aanvoerder Hicham Faik benutte zijn tweede penalty van het seizoen op koele wijze.

In de tweede helft was de opdracht van trainer Johnny Jansen aan zijn manschappen duidelijk: terugkomen in de wedstrijd. En na 63 minuten lukte dat ook via ex-Vitessenaar Mitchell van Bergen. Hij droomde al stiekem dat hij de winnende goal zou scoren, maar ook de gelijkmaker was vrijdagavond van grote waarde en dito schoonheid.

Zes minuten later werd het Friese feestje helemaal compleet. Een snel genomen corner kwam via invaller Anders Dreyer bij zijn Deense landgenoot Jens Odgaard terecht. Hij nam de bal knap aan en legde hem perfect voor zijn linkerbeen. Uit de draai had doelman Pasveer geen antwoord op zijn harde uithaal in de hoek: 3-2.

In de slotfase van het matige duel kregen beide ploegen nog kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Opstelling SC Heerenveen: Hahn; Van Rhijn, Dresevic, Botman, Floranus; Faik, Veerman (88' Høegh), Halilovic (59' Kongolo); Van Bergen, Odgaard, Bruijn (59' Dreyer).