Lof voor Botman en Dresevic: ''Ze zijn gewoon heel complementair''

Dat het bij SC Heerenveen dit seizoen in defensief opzicht verrassend goed gaat, hebben de Friezen onder meer te danken aan het sterk verdedigingsduo Ibrahim Dresevic en Sven Botman. Ook analist Kees Kwakman kan niet om het tweetal heen.

"Wat met name opvalt bij Heerenveen is dat ze verdedigend stukken beter zijn dan vorig jaar. Ze hebben een goed centraal duo", vertelt Kwakman bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports. "Met Botman hebben ze een échte verdediger van negentien jaar, die twee meter lang is en de meeste kopduels in de Eredivisie wint. Hij zal aan de bal nog wel moeten verbeteren om echt de stap richting Ajax te maken."

"Maar naast hem staat iemand die complementair is aan hem. Dresevic heeft af en toe wat gekke acties, die houdt wel van een risicootje. Maar hij kan heel goed voetballen, heeft een goed rechterbeen en legt de ballen makkelijk weg en wil ook ballen tussen de linies inspelen", vervolgt Kwakman. "Ze zijn gewoon heel complementair aan elkaar. Dresevic is ook nog maar 22 jaar en inmiddels international van Kosovo."

Vorig seizoen had Heerenveen na dertien duels dertig tegengoals. Nu is dat maar veertien. "Daarnaast zijn ze beide aanvallend ook sterk. Botman is met zijn kop heel gevaarlijk en Dresevic heeft een dwarrelbal in zijn benen. Hij scoorde tot nu toe alleen tegen Feyenoord maar heeft een aantal vrije trappen gehad waarmee hij er heel dichtbij was. Het gaat niet lang meer duren voordat die er weer eens in vliegt."

Ook het laatste slot op de deur, doelman Warner Hahn, krijgt lof toegezwaaid door de Volendammer. "Op Hahn is ook terechte kritiek geweest, maar ook hij is dit seizoen een stuk stabieler en goed. Dus ze hebben het in verdedigend opzicht voor elkaar."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand