Interlandcarrière lonkt voor Hahn: ''Hij zou op doel mogen staan''

1
Interlandcarrière lonkt voor Hahn: ''Hij zou op doel mogen staan''

Maandag heeft het Surinaamse elftal zich voor het eerst in de geschiedenis geplaatst voor de Gold Cup, het kampioenschap van het Caribisch gebied en Noord- en Midden-Amerika. Het is een mijlpaal voor het land, dat mede door nieuwe regelgeving hoopt op betere tijden.   

"Tot een paar dagen geleden moesten Nederlandse spelers met Surinaams bloed nog hun Nederlandse nationaliteit inleveren als ze voor Suriname wilden uitkomen. Maar door een zogeheten sportpaspoort is dat niet meer nodig", valt te lezen op de website van de NOS. Daardoor komen er ineens een stuk meer Eredivisiespelers in beeld bij bondscoach Dean Gorré.

"Warner Hahn (SC Heerenveen) zou op doel mogen staan", schrijft de omroep. "Met Stefano Denswil (Bologna), Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen) en Ridgeciano Haps (Feyenoord) kan de verdediging een enorme impuls krijgen, terwijl ook de ervaren krachten Diego Biseswar (PAOK Saloniki) en Kelvin Leerdam (Seattle Sounders) in aanmerking komen."

Vanwege de goede recente resultaten is Suriname in de CONCACAF-versie van de Nations League ook gepromoveerd naar de A-groep. Daarmee is het land in de toekomst verzekerd van directe ontmoetingen met landens als Mexico, de Verenigde Staten en Costa Rica.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 19 Nov 2019 om 19:33
    Prachtige kans natuurlijk voor hem. Zou wel een beetje sneu zijn voor de Surinaamse voetballers dat nu ineens die Hollanders alles overnemen.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›