SC Heerenveen boekt zwaarbevochten zege bij RKC Waalwijk MATCHDAY | Ejuke en Kongolo tegen RKC Waalwijk terug in de basis 'Salesmanger Koopman vroeg Jansen om Van Hau op te stellen' Van Rhijn: ''Ik moet beide opties volledig open houden'' COLUMN | Voetbal is emotie

Van Hau boekt met Vietnam belangrijke zege op Van Marwijk

( 1 reacties)
Van Hau boekt met Vietnam belangrijke zege op Van Marwijk

Doan Van Hau heeft donderdagmiddag uitstekende zaken gedaan met de nationale ploeg van Vietnam. De vleugelverdediger van SC Heerenveen won met zijn vaderland van de Verenigde Arabische Emiraten.

De WK-kwalificatiewedstrijd, die gespeeld werd in de Vietnamese hoofdstad Hanoi, eindigde in 1-0. Van Hau had een basisplaats bij Vietnam en speelde negentig minuten mee bij de ploeg van de Zuid-Koreaanse bondscoach Park Hang-Seo.

Vietnam kwam vlak voor rust op 1-0 via Nguyen Tien Linh. De Verenigde Arabische Emiraten, waar Bert van Marwijk bondscoach is, speelde toen al met tien man na een rode kaart voor Khalifa Alhammadi. Door de zege klimt Vietnam naar de eerste plek in de WK-kwalificatiepoule met tien punten uit vier duels.

Thailand bezet de tweede plek met zeven punten. De Verenigde Arabische Emiraten en Maleisië hebben zes punten. Er zijn nog twee WK-kwalificatieduels te spelen. De winnaar van de poule plaatst zich voor de derde fase van de WK-kwalificatie. Ook de nummer twee heeft daar een kans op.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 14 Nov 2019 om 19:05
    Off topic: Joey Veerman geblesseerd geraakt bij jong oranje, zit dus niet bij de wedstrijdselectie. Sneu voor hem.. Hopelijk valt het mee.
vrijdag 13 december 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›