Van Bergen hoopt op 'Messi-rol': ''Dat zou wel eens lekker zijn''

0
Van Bergen hoopt op 'Messi-rol': ''Dat zou wel eens lekker zijn''

Mitchell van Bergen is redelijk tevreden over zijn seizoen tot nu toe bij SC Heerenveen. De vleugelaanvaller staat na twaalf Eredivisiduels op twee doelpunten en drie assists.

"Ik doe nog steeds mijn best en had zaterdag tegen Sparta weer een assist kunnen hebben. Ik leg de bal goed terug op de vijf meter, maar iemand (Jordy Bruijn, red.) schiet de bal op de keeper", zegt Van Bergen in het Friesch Dagblad. "Als dat soort balletjes erin gaan, dan sta ik er weer gewoon goed op. Een assist is voor mij net zo belangrijk als een doelpunt. Het voelt allemaal goed, ik ben fitter en ik voel me belangrijk."

Van Bergen heeft net als Chidera Ejuke een belangrijke rol bij SC Heerenveen, al zijn beide aanvallers verschillend. "Ik denk dat ik meer van de actie buitenom en de voorzet ben", geeft Van Bergen aan. "Chiddi is meer van de trucjes en het passeren. Hij is een heel ander soort speler, dan ik. We wisselen wel steeds meer van kant en dat zorgt voor veel variatie."

De aanvaller moet echter ook verdedigende taken uitvoeren. "Het is niet zo dat je dat als een 'soort Messi' niet hoeft te doen. Dat zou wel eens lekker zijn, eerlijk is eerlijk", geeft hij lachend aan. "Lekker bij de verdedigers blijven staan en wachten op je kansen. Bij Heerenveen is dat een ander verhaal. Ook al leg je er elke week drie binnen, zelfs dan kun je dat niet doen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›