Spijkerman duidelijk: ''Ben en wil geen concurrent zijn''

2
Spijkerman duidelijk: ''Ben en wil geen concurrent zijn''

Hennie Spijkerman ging deze zomer aan de slag als assistent-trainer bij SC Heerenveen. De ervaren oefenmeester tekende een contract voor één seizoen in het Abe Lenstra Stadion. Spijkerman heeft een duidelijke rol bij SC Heerenveen.

"Johnny (Jansen, red.) is de hoofdtrainer en ik probeer hem aan te vullen", vertelt hij in FeanFan Magazine. "Dat kan zijn tijdens een training wanneer we specifiek aan iets werken en we bespreken waar we bepaalde accenten willen leggen. Met mijn achtergrond ben ik vaak degene die zich richt op de verdediging en de keepers."

Spijkerman kijkt met een kritisch oog. "Wat ik zie, meld ik", geeft hij aan. "Natuurlijk hoor of zie ik dingen buiten het veld, in de kleedkamers bijvoorbeeld of op een andere manier. Als ik het van belang acht, zeg ik het Johnny. Ook vertel ik hem gevraagd en ongevraagd wat ik vind of denk van een bepaalde situatie. Of hij er iets mee doet, is aan hem."

"Ik ben en wil geen concurrent zijn", legt Spijkerman uit. "Loyaliteit is een belangrijke eigenschap van een assistent. Als hoofdtrainer moet je een olifantenhuid bezitten. Het is belangrijk dat je kunt vertrouwen op de mensen om je heen en ik kom als assistent het best tot mijn recht."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 14 Nov 2019 om 20:37
    Mooi hoe hij de loyaliteit benoemd.. Kan menigeen een voorbeeld aan nemen
  • 14 Nov 2019 om 19:34
    Prima gast,
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›