Fraser ontleedt SC Heerenveen: ''Ze hebben een logisch team staan''

0
Fraser ontleedt SC Heerenveen: ''Ze hebben een logisch team staan''

Sparta Rotterdam kent een prima begin in de Eredivisie. De promovendus heeft maar twee punten minder dan SC Heerenveen, de tegenstander van zaterdagavond. Trainer Henk Fraser kent de Friezen goed.

"Heerenveen is altijd een goede ploeg", zegt Fraser tegenover RTV Rijnmond. "Ik ben er geweest tegen ADO Den Haag en je ziet dat een logisch team hebben staan. Van achteruit hebben de backs voldoende snelheid, kwaliteit in het opkomen. Een degelijk centraal duo, ondanks de leeftijd. Botman is een jonge jongen, maar heeft wel een bepaalde uitstraling. Het centrum is oké, qua lengte en fysiek."

Fraser is ook op de hoogte van het middenveld van de Friezen. "Daar hebben ze uitstekende voetballers met Faik en Veerman. Het zijn technisch en tactisch vaardige spelers, met ook nog eens kwaliteiten in het spel versnellen middels hun passing", aldus de oefenmeester, die ook de aanval uitlicht.

"Op de vleugels heb je Ejuke en Van Bergen", weet Fraser. "Dat is ook snelheid en een individuele actie. Odgaard is een goed aanspeelpunt en ook technisch vaardig, zeker in en rond de zestien. SC Heerenveen is altijd een leuke en voetballende ploeg. Wat dat betreft weten we dat we zeker in dat opzicht behoorlijk weerstand zullen ondervinden. Het is aan ons om te laten zien dat we dat kunnen. De overtuiging is er."

Toch won Sparta Rotterdam nog nooit bij SC Heerenveen. "Dat wist ik niet, maar dat is dan een des te mooiere uitdaging", besluit Fraser, die tegen SC Heerenveen alleen doelman Tim Coremans mist. De sluitpost zit zijn laatste wedstrijd schorsing uit. Ariel Harush staat onder de lat bij Sparta.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›