Floranus kritisch: ''Daar heb ik nog niet het niveau gehaald''

0
Floranus kritisch: ''Daar heb ik nog niet het niveau gehaald''

SC Heerenveen neemt het zaterdagavond in eigen huis op tegen Sparta Rotterdam. Voor Sherel Floranus is het een bijzonder treffen. De verdediger van SC Heerenveen speelt namelijk tegen zijn oude club.

Floranus gold als groot talent bij Sparta en verdiende in 2018 een transfer naar SC Heerenveen, maar kon in Friesland de goede lijn niet doortrekken. Nu is de verdediger een onbetwiste basisspeler in het Abe Lenstra Stadion. "Mijn eerste jaar in Friesland was lastig. Ik woonde voor het eerst op mezelf en van Rotterdam naar Friesland was een grote verandering", blikt hij terug op de clubwebsite.

Floranus miste Rotterdam, maar nu is alles anders. "De focus ligt honderd procent op voetbal. Dat komt mijn prestaties ten goede", aldus de vleugelverdediger, die inmiddels aan de linkerkant acteert. "Ik ben niet tevreden. Het is niet mijn natuurlijke plek en heb daardoor nog niet het niveau gehaald dat ik op rechts heb laten zien."

De linksback hoopt tegen Sparta Rotterdam weer sterk voor de dag te komen. Dat is ook nodig tegen de voorhoede van de promovendus. "Rayhi is een gevaarlijke jongen en Ache blijft maar gaan", weet Floranus. "Als elftal geven we weinig weg, defensief staat het en dat is zaterdag ook nodig. Sparta heeft jongens die, als ze een beetje ruimte krijgen, er ieder moment eentje in kunnen prikken."

Punten zijn ook welkom met het oog op de komende weken, waarin PSV en Vitesse wachten. "Een lastig programma, voor het vertrouwen en voor de stand op de ranglijst is het daarom nodig dat we dit weekend drie punten pakken", aldus Floranus.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›