Jansen hekelt suikerziekte: ''Dan heb ik te lang niet gegeten''

0
Jansen hekelt suikerziekte: ''Dan heb ik te lang niet gegeten''

Johnny Jansen heeft het uitstekend naar zijn zin bij SC Heerenveen. De oefenmeester, die met de Friezen op een gedeelde zevende plek staat na twaalf competitiewedstrijden, baalt echter wel dat hij vanwege suikerziekte een aantal 'beperkingen' heeft.

"Het heeft wel even geduurd voordat ik het accepteerde, ik vind het nog steeds een last", legt hij uit in gesprek met Voetbal International. "Als er een uitvinding gedaan wordt waardoor ik nooit meer hoef te spuiten, ben ik bij wijze van spreken een week lang dronken van geluk", aldus Jansen. 

"Het is een onderdeel van mijn leven waar ik altijd rekening mee moet houden", beseft hij. "Ik moet mijn maaltijden structureren, eten op vaste momenten. Mijn omgeving waakt ook over me. Op het veld is er altijd een flesje sportdrank in de buurt, voor als ik last van mijn suikers krijg", vervolgt Jansen. 

"Als ik aan het einde van de ochtend of middag in herhaling val in een gesprek, zeggen collega’s: “Heb je misschien wat suikers nodig?” Dan heb ik te lang niet gegeten", weet hij. "Het gebeurt niet vaak, hoor, maar alleen maar om aan te geven dat je het altijd bij je draagt", besluit Jansen realistisch. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›