Stopzetten Eredivisie kan SC Heerenveen ruim vijf ton kosten Veel onduidelijkheid bij Jansen: ''Eigenlijk is het een soap'' 'Eredivisie-aanvoerders verzetten zich tegen besluit van KNVB' Omrop Fryslân gaat prachtige VV Heerenveen-documentaire uitzenden ''Je moet je bij hem afvragen of hij het nog voor het salaris doet''

Kongolo ontvangt schouderklopjes: ''Daar is hij bij gebaat''

0
Kongolo ontvangt schouderklopjes: ''Daar is hij bij gebaat''

Johnny Jansen heeft het uitstekend naar zijn zin als hoofdtrainer van SC Heerenveen. De oefenmeester, die met de Friezen op een gedeelde zevende plek staat, geniet bijvoorbeeld van de ontwikkeling van Sherel Floranus en Rondey Kongolo. 

"Sfeer, vertrouwen en duidelijkheid zijn heel belangrijk", legt hij uit in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Toen ik eind vorig seizoen interim-trainer was, stelde ik ze allebei niet op, maar legde ik vervolgens wel open en eerlijk uit waarom ik dat niet deed", aldus Jansen.

"Ik heb ook vorig seizoen al veel met Sherel gesproken, van daaruit ontstond een klik en dit seizoen zie je een gesloten bloem langzaam opengaan", vervolgt hij enthousiast. "Hij heeft een omslag gemaakt in zijn hoofd, doet elke dag alles om beter te worden. Rodney is een vergelijkbaar verhaal", meent Jansen. 

"Vorig jaar speelde hij in het tweede en was ik als assistent veel met hem bezig", blikt hij terug. "Elkaar leren begrijpen, doelstellingen bedenken. Dit seizoen is hij belangrijk in het eerste en ben ik kritisch op hem waar het moet, maar geef ik hem ook een schouderklopje waar het kan. Daar is hij bij gebaat. Mensen onderschatten daar nog weleens het belang van", besluit Jansen realistisch. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›