Voetbaladvocaat: ''De KNVB stuurt aan op competitievervalsing'' TV-geldenoverzicht: SC Heerenveen voorlopig stevig op achtste plaats Van der Gijp: ''Denk dat we tot januari niet met publiek spelen'' Transfervrije Høegh denkt aan MLS: ''Misschien moet ik even bellen'' Roozemond: ''Maak me meer zorgen om sponsoren en supporters''

Jansen licht vier mensen uit: ''Ze hadden geweldige oefenstof''

2
Jansen licht vier mensen uit: ''Ze hadden geweldige oefenstof''

Johnny Jansen staat sinds dit seizoen aan het roer als hoofdtrainer van SC Heerenveen en de Friezen staan na twaalf competitiewedstrijden op een gedeelde zevende plek. De 44-jarige oefenmeester laat weten dat hij 'gevormd' is door vier mensen. 

"Dat zijn Foppe de Haan, Henk Heising (voormalig conditie- en krachttrainer, red.), Gertjan Verbeek en Dwight Lodeweges", legt hij uit in gesprek met Voetbal International. "Van Foppe, Henk en Gertjan heb ik geleerd een enorme passie in trainingen te leggen, vroeger als speler, later zelf als trainer."

"Ze hadden geweldige oefenstof en waren op een heel goede manier eisend richting hun spelers, alles op honderd procent, volledige overgave", blikt Jansen terug. "Dwight heeft me in zijn twee periodes bij Heerenveen tactisch gevormd. Hij kan geweldig analyseren, daar heb ik echt van genoten." 

"Stap voor stap: onze keeper heeft de bal, dit zijn de sterke en zwakke punten van de tegenstander, hoe kunnen we dan het best naar onze spits? Hoe kunnen we onze tegenstander het best tot keuzes dwingen? Het niveau waarop Dwight dat analyseert, is indrukwekkend", besluit hij over de bondscoach van Oranje, met wie Jansen zo nu en dan nog steeds contact heeft.  

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 7 Nov 2019 om 19:44
    Dan moet ie het contact met Dwigth weer aanhalen want tactisch vind ik hem niet echt sterkvaker met
  • 7 Nov 2019 om 11:30
    Klopt zijn alle 4 vak mensen.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›