Tactiek Excelsior Maassluis duidelijk: ''Dat moeten we voorkomen''

0
Tactiek Excelsior Maassluis duidelijk: ''Dat moeten we voorkomen''

SC Heerenveen treft woensdagavond tegen Excelsior Maassluis één speler met een verleden in de jeugdopleiding van de Friese club. De inmiddels 30-jarige Vincent van den Berg speelde het seizoen 2005/06 op sportpark Skoatterwâld waarna hij overstapte naar Arsenal.

In de jeugdopleiding van de Engelse topclub liep het echter niet zoals gehoopt. "Arsenal ligt achter me. Af en toe komt dat verhaal, zoals nu bij deze bekerwedstrijd, weer bovendrijven, maar ik zie het als een mooi avontuur en niet meer", vertelt Van den Berg op de officiële website van SC Heerenveen. Na Arsenal speelde hij nog voor Go Ahead Eagles en PEC Zwolle, maar een doorbraak bleef uit.

"Ik ben niet gefrustreerd omdat ik geen prof ben geworden, voetbal bij Excelsior Maassluis met veel plezier. De jaartjes beginnen onderhand wel te tellen, maar aan de andere kant profiteer ik van mijn ervaring, ben rustiger geworden aan de bal en weet beter de juiste keuzes te maken", vervolgt Van den Berg. "Ik hoop dat die ervaring ons kan helpen aan een goed resultaat tegen Heerenveen."

De in Schiedam geboren middenvelder kent de krachten van zijn oude club. "In de omschakeling zijn ze levensgevaarlijk, maar als de tegenstander compact verdedigt hebben ze moeite openingen te creëren." Excelsior zal dat ook proberen, net zoals FC Groningen afgelopen zondag. "Maar dat zegt niet alles, wij speelden zaterdag tegen ASWH ook geen al te beste pot."

In tegenstelling tot Heerenveen won Maassluis wél, wat hoop geeft voor het duel op het eigen sportpark. "We moeten de nul zo lang mogelijk vast zien te houden. Als Heerenveen snel scoort zijn we gezien. Dat scenario moeten we absoluut voorkomen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 23 October 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›