Talan: ''Arjen moet nu geduld hebben, zijn tijd komt nog wel''

0
Talan: ''Arjen moet nu geduld hebben, zijn tijd komt nog wel''

Als assistent-trainer bij het eerste elftal is Jeffrey Talan weer helemaal in zijn element. In zijn huidige rol houdt hij zich vooral bezig met de voorhoedespelers van SC Heerenveen. De 48-jarige oud-speler is blij dat hij dagelijks met de grootste talenten op het veld mag staan.

"Het zijn allemaal jonge jongens die nog kunnen doorgroeien", vertelt Talan in de Leeuwarder Courant. Zo is Chidera Ejuke een ruwe briljant, is Jens Odgaard een "stoïcijnse spits" met veel potentie en is Mitchell van Bergen "een leergierig ventje" die onder meer moet werken aan zijn afronding.

Achter het basistrio staat met Arjen van der Heide en Anders Dreyer een duo die op de trainingen en bij Jong Heerenveen regelmatig hun potentie laten laat zien. "Arjen is een van onze grootste talenten. Hij heeft een goede voorbereiding gehad en zijn debuut gemaakt in het eerste. Nu moet Arjen geduld hebben."

"Zijn tijd komt wel. Hij is pas zeventien. Ik kom altijd aanzetten met het voorbeeld van Luciano Narsingh. Hij maakte als speler van de Onder 19 zijn debuut in het eerste. Daarna duurde het nog twee jaar voordat hij echt speler van het eerste werd. Ondertussen bleef hij erin geloven", benadrukt Talan.

Als assistent-trainer onder Johnny Jansen is hij precies op de plek waar hij wil zijn. "Binding hebben met publiek en spelers is toch het allermooiste. Het is bijzonder dat ik dit doe met Johnny Jansen, met wie ik jarenlang heb samengewerkt in de jeugd. We gaan vriendschappelijk met elkaar om, maar kunnen ook botsen."

Ambities om ooit hoofdtrainer te worden heeft Talan niet - en ook nooit gehad. "Dan zou ik niet gelukkig zijn. Ik hoef niet in de belangstelling te staan."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›