Gefocuste Floranus zit in flow: ''Man uitschakelen en simpel spelen''

0
Gefocuste Floranus zit in flow: ''Man uitschakelen en simpel spelen''

Los van het aantrekken van nieuwe spelers is de grootste 'aanwinst' van dit seizoen zonder twijfel de vernieuwde versie van Sherel Floranus. Zo onzeker als de rechtsback vorig seizoen nog speelde, zo degelijk speelt de Rotterdammer dit seizoen onder trainer Johnny Jansen.

Floranus gaat voorop in de strijd en verwacht dat ook van zijn collega's, zo liet hij duidelijk weten aan collega-verdediger Ibrahim Dresevic. "Voor mij persoonlijk was het een topwedstrijd. Ik speel sowieso goed dit seizoen, op de wedstrijden tegen Utrecht en Ajax na", reageert een Floranus zelfverzekerd in de Leeuwarder Courant.

"Ik beschouw nu elke wedstrijd en elke training als een finale", vervolgt Floranus, die ook steeds beter zijn concentratie weet vast te houden. "Ik praat veel met mensen die belangrijk voor me zijn. Met mijn moeder, broer, vriendin en zaakwaarnemer vooral. Ook de trainer en Hennie Spijkerman (assistent, red.) zeggen vaak tegen me dat ik gefocust moet zijn."

"Ik moet mijn man uitschakelen en simpel spelen, elke wedstrijd opnieuw", aldus Floranus, die baat lijkt te hebben bij de aanpak van trainer Johnny Jansen. "Dat geldt voor iedereen. Alle jongens weten wat er moet gebeuren. We begrijpen elkaar, we zijn echt een team. Voor de ploeg is het heel belangrijk dat we thuis hebben gewonnen, maar ook voor de supporters. Ze hebben er lang op moeten wachten."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›