Stilte na 'terechte nederlaag' in Friesland: ''Soms beter als je niks zegt''

1
Stilte na 'terechte nederlaag' in Friesland: ''Soms beter als je niks zegt''

SC Heerenveen boekte zaterdagavond de eerste thuisoverwinning van het seizoen. PEC Zwolle werd met 1-0 verslagen. Op de persconferentie na afloop ging John Stegeman, trainer van de Zwollenaren, in op de verliespartij van zijn ploeg. 

"Er valt voor mij niet veel te analyseren", citeert het Algemeen Dagblad hem. "Wat wel te analyseren valt, is dat ik vandaag een heel matig PEC Zwolle heb gezien. Zowel aan de bal als zonder bal. Daarom hebben we, volgens mij, ook terecht verloren van Heerenveen." In de kleedkamer bleef het na afloop dan ook stil. "Soms is het beter als je na een wedstrijd niks zegt."

De gasten speelden weinig klaar, zag Stegeman. "Dat is best wel vervelend, want ik had gehoopt dat we het uur waarin we tegen PSV aardig mee konden en aan de bal beter oogden, door zouden zetten tegen Heerenveen. Als we zo blijven voetballen elke wedstrijd, maak ik me grote zorgen om PEC Zwolle. Dit was gewoon niet best."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 6 Oct 2019 om 11:02
    Je kunt wel roepen dat je een matig zwolle hebt gezien, maar dat ze niet in hun spel kwamen lag ook ook aan de aanpak van SC Heerenveen. Heerenveen zette de verdedigers van zwolle direct onder druk . Zwolle moest het vaak zoeken in de lange bal en die is makkelijk te verdedigen, vooral met het sterke centrale duo wat er nu staat. Met deze uitspraken van de trainer van Zwolle doe je sc heerenveen te kort
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›