Gemeente blij: ''Fundament gelegd voor Heerenveense vrouwenvoetbal''

2
Gemeente blij: ''Fundament gelegd voor Heerenveense vrouwenvoetbal''

De gemeente Heerenveen is te spreken over de Stichting Vrouwenvoetbal. Nadat het vrouwenvoetbal van SC Heerenveen aan een zijden draadje hing, gaat het nu de goede kant op.

"Na de geldproblemen eerder dit jaar heeft het nieuwe bestuur de afgelopen maanden een organisatorisch en financieel fundament gelegd voor het Heerenveense vrouwenvoetbal", schrijft de Leeuwarder Courant. "Dit ziet er goed uit, vindt de gemeente."

Toch is de Stichting Vrouwenvoetbal nog niet zelfvoorzienend. Er is namelijk een voorschot nodig van 75.000 euro, die de gemeente bereid is om te geven. Dit is vooruitlopend op de daadwerkelijke ondertekening van de aangekondigde lening van 150.000 euro.

De Stichting Vrouwenvoetbal werkt goed samen met de proftak van SC Heerenveen en zet zich in om meer sponsoren aan te trekken. Nu is het tijd voor volgende stappen en daar hoort een voorschot bij. "De gemeente meldt erbij dat de 75.000 euro eventueel teruggevorderd kan worden, als er toch nog hobbels blijken te zijn en er uiteindelijk geen overeenkomst tot lening wordt getekend", aldus de LC.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 27 Sep 2019 om 19:38
    Zeker positief.
    Fijn dat de gemeente en nieuwe directie dit zo goed hebben opgepakt.
  • 27 Sep 2019 om 08:56
    Mooi dat er schot in zit. Hopelijk kunnen we weer talenten zoals Martens, Iedema en Spitse voort brengen.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›