VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen laat punten liggen tegen FC Utrecht

SC Heerenveen is er opnieuw niet in geslaagd om een overwinning te boeken in het eigen Abe Lenstra Stadion. Tegen FC Utrecht kwamen de Friezen niet verder dan een 1-1, mede omdat Jens Odgaard een penalty miste.

De eerste helft was overduidelijk voor het betere FC Utrecht. Na achttien minuten viel dan ook de terechte 0-1. Gyrano Kerk beslite met een magistraal stiftje. Warner Hahn kon alleen kansloos toekijken. Na een half uur spelen was het de thuisploeg, die inmiddels wat beter in haar spel kwam, die de de 1-1 wist te maken. Chidera Ejuke maakt op aangeven van Van Bergen de 1-1.

In het tweede bedrijf gebeurde er maar weinig. Een moment tekende de wedstrijd. In de 76ste minuut maakte Rico Strieder een oliedomme overtreding die een terechte penalty veroorzaakte. Het was echter Jens Odgaard die voor de tweede maal dit seizoen miste vanaf elf meter. Hierna werd er niet meer gescoord.

Opstelling SC Heerenveen: Hahn; Floranus, Dresevic, Botman, Woudenberg; Kongolo, Faik, Veerman; Van Bergen, Odgaard (78' Dreyer -), Ejuke (91' Halilovic -).