Jol hekelt zwak optreden Lindhout: ''Wie is nou de scheidsrechter?''

2
Jol hekelt zwak optreden Lindhout: ''Wie is nou de scheidsrechter?''

Voormalig toparbiter Dick Jol is van mening dat de 1-2 van SC Heerenveen tegen Ajax niet afgekeurd had mogen worden. Jens Odgaard zette de Friezen voor rust op voorsprong maar zag zijn goal na ingrijpen van de VAR afgekeurd worden.

"De scheidsrechter (Allard Lindhout, red.) stond er vlakbij en doet niks, dus hij heeft het gezien dat er dus eigenlijk niks gebeurde", begint de 63-jarige Jol bij De Derde Helft. "In mijn ogen vond ik het geen overtreding. Lindhout waarschijnlijk ook niet, totdat een minuut later de bal in het net ligt en hij denkt: laat ik toch maar even gaan kijken."

"Dan reageert zo'n VAR wél", aldus Jol, die dit weekend de VAR bij zwaardere overtredingen niet zag ingrijpen. "Als je op vijf meter staat, dan zie je dat! Je bent toch niet... Nee, dat mag ik niet zeggen. Je vind het niks en dan gaat die andere in die kampeerwagen met die koffie en de koek jou roepen. 'Je moet eens gaan kijken want ik vind het een overtreding.' Maar wie is nou de scheidsrechter?"

Jol is er geen fan van dat de arbiters naar werkelijk alle duels gaat kijken als er een goal wordt gemaakt. "Dan ga je kijken en nog een keer in de herhaling en een keer in de vertraging... Zo ga je maar door. Nee, ik vind dat die goal onterecht wordt afgekeurd", aldus Jol, die wel degelijk zag dat Lucas Woudenberg op de voet van Joel Veltman ging staan. "Maar is het opzettelijk? Nee."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 16 Sep 2019 om 21:28
    Ik baal ook van zondag dat de wedstrijd naar 12.15 is gegaan. Om half 3 had ik naar het stadion kunnen gaan. Snap ook niet waarom deze verplaatst moest worden. Ook bij VI laken ze het functioneren van de scheids afgelopen zondag van dit incident.
  • 16 Sep 2019 om 20:21
    Topclubs worden gewoonweg altijd bevoordeeld. Zo simpel is het, ze lullen er over, maar doen er niks aan. Wedstrijden worden verschoven voor de zogenaamde topclubs, en wij, de kleinere clubs moeten dat allemaal maar accepteren onder het mom van dat het totale Nederlandse voetbal er baat bij heeft. Ja ja, de grote jongens misschien. En de KNVB!
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›