''Dat hebben we hem laten weten en hoort hij nog steeds''

0
''Dat hebben we hem laten weten en hoort hij nog steeds''

Naast voetballen is Lucas Woudenberg ook gek van wielrennen. De linksback fietst regelmatig door het Friese land en reed ook rondjes met oud-ploeggenoot Doke Schmidt en fysiotherapeut Erik ten Voorde.

"Ik fietste regelmatig met Doke en ook Erik is een liefhebber", vertelt Woudenberg, die een mooie anekdote heeft over Ten Voorde. "Als we ons lieten behandelen op de massagetafel, dan vertelde hij altijd over de rondjes die hij maakte. Hij zei dan vol vertrouwen dat hij de dertig kilometer per uur haalde. Dus Doke en ik wilden dat weleens zien."

"Na het seizoen gingen we met z'n drieën fietsen en kwamen we op een gegeven moment op een dijk met onwijs veel zijwind", vervolgt Woudenberg in ELF Voetbal Magazine. "Ik zat op kop en reed een flink tempo. Doke bleef in mijn wiel, maar toen we omkeken reed Erik op meer dan honderd meter achterstand. Dat hebben we hem laten weten en hoort hij tot op de dag van vandaag."

Woudenberg geniet zelf erg van het wielrennen. "Het is lekker om af en toe met iets anders bezig te zijn dan voetbal", meent hij. "Fietsen is een soort afleiding voor me. Je bent even lekker in de buitenlucht en ziet nieuwe plekken. Dat kan niet op een hometrainer in het stadion."

Foto: FeanOnline

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›