Gaat SC Heerenveen stunten tegen Ajax? ''We winnen wel: 1-3''

3
Gaat SC Heerenveen stunten tegen Ajax? ''We winnen wel: 1-3''

Afgelopen seizoen zorgden Ajax en SC Heerenveen in de Johan Cruijff ArenA voor een waar spektakel en werd het uiteindelijk 4-4. Daarbij hadden de Friezen ook nog een penalty kunnen krijgen en miste Arber Zeneli een opgelegde kans in blessuretijd.  

Redmer Wijnsma denkt bij de supporterspodcast Radio Camataru hardop aan een overwinning: "Ik verwacht geen 4-4, dat was wel heel kolderiek. Maar de kans dat we dat nog een keer meemaken is heel klein. Maar we winnen wel: 1-3. Ik denk juist dat we met de spelers die we nu hebben wel een kansje maken. Er is veel snelheid voorin en die goals moeten een keertje gaan vallen."

Collega Frank Beenen ziet ook kansen voor Heerenveen, maar wil Ajax zeker niet onderschatten. "Ik vind Ajax er wel echt bovenuit steken in Nederland, maar ik heb ergens nog in m'n hoofd wat Sander de Vries vorige week zei. Zo'n Ejuke gaat wel ruimte krijgen, want er ligt wel ruimte achter hun verdediging. Op die linkerkant van Lucas (Woudenberg, red.) ligt straks gewoon ruimte."

"De verdediging staat op dit moment goed bij ons, dus als we dat een beetje gesloten kunnen houden... Ik zou het mooi vinden als we er met een 1-1 een puntje weg kunnen halen", aldus Beenen, die bijval krijgt van tafelgast Woudenberg. "Het moge duidelijk zijn dat het een lastige wedstrijd is. Wat Frank net ook aangeeft is dat Ajax ver boven de rest uitstijgt."

"Maar ik denk wel dat wij een groep hebben en de manier waarop wij spelen, dat er ruimtes gaan vallen bij hun. Als wij het goed compact houden en op de juiste momenten eruit kunnen komen, zoals we vorig jaar bij Ajax ook al deden met die 4-4, dan denk ik zeker dat er mogelijkheden liggen. Of dat dan drie punten worden of een gelijkspel zullen we gaan beleven. Een uitslag? 1-2", besluit Woudenberg.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 14 Sep 2019 om 00:40
  Ik verwacht eerder 3-1.
 • 13 Sep 2019 om 12:56
  • Quote van 13 Sep 2019 om 12:55
   Tegen Ajax heel erg nodig.
  Eerste gedeelte viel weg. Laat a.u.b. Kongolo staan, hij is het cement van dit team.
 • 13 Sep 2019 om 12:55
  Tegen Ajax heel erg nodig.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›