'Ervaren' Spijkerman maakt indruk: ''Daar ben ik heel blij mee''

1
'Ervaren' Spijkerman maakt indruk: ''Daar ben ik heel blij mee''

Johnny Jansen is sinds afgelopen zomer officieel hoofdtrainer bij SC Heerenveen. Hij heeft Jeffrey Talan aan zijn assistent en koos daarnaast voor Hennie Spijkerman als zijn rechterhand.

"We hadden van tevoren overleg gehad over wat voor type we erbij gaan halen", vertelt Jansen in gesprek met Sport Noord Café. "Hennie is een heel ervaren trainer, die heel veel heeft meegemaakt. Hij is heel rustig als persoon en hij heeft niet meer de ambitie om hoofdtrainer te worden."

"We hebben met hem gesproken", vervolgt Jansen. "Ik heb zelf twee keer met hem gesproken en twee keer voelde dat heel goed aan. Vanuit daar hebben we doorgezet. Hennie is een ervaren man, die gewoon zoveel oefenstof tot zijn beschikking heeft. Daar maken we volop gebruik van."

Jansen heeft ook veel aan Spijkerman gehad tijdens de transferperiode. "Dat is toch een periode waarin veel gebeurt. Dan komt er een naam voorbij en valt er weer een naam af. Dat gaat eigenlijk de hele periode door. Uiteindelijk gaat het er wel om dat we kwaliteit binnenhalen. Daarin moeten we met elkaar wel de rust bewaren. Dat zijn wel dingen die Hennie benoemt", aldus Jansen.

"Hij zegt bijvoorbeeld: Het is leuk een middenvelder, maar kunnen we niet beter die specifieke middenvelder binnenhalen?", legt Jansen uit. "Daar heeft hij gewoon gelijk in. Dat soort dingen bespreken we, maar ook in tactiek en over de trainingen. Hij heeft een heel goed gevoel in groepsprocessen en heeft dingen in de gaten. Dat kan hij toevoegen en daar ben ik heel blij mee."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 13 Sep 2019 om 11:16
    Ik ben wel blij met de huidige technische staf. Samen met de selectie die er nu is (hopelijk in de winter er nog een spits bij) denk ik dat we aardig mee gaan doen in de competitie (minimaal linker rijtje). Ik hoop ook dat de technische staf nu eens een aantal jaar aan de club verbonden kan blijven. Ik denk met Spijkerman er bij de juiste keuze gemaakt.
woensdag 27 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›