''Er zijn meerdere wegen om dat voor elkaar te krijgen''

2
''Er zijn meerdere wegen om dat voor elkaar te krijgen''

SC Heerenveen moet het tot de winterstop doen met één echte spits. Trainer Johnny Jansen had graag nog een echte spits aan de selectie toegevoegd. Volgens de oefenmeester was dat ook goed geweest voor Jens Odgaard.

"Die positieve concurrentiestrijd die je daardoor krijgt, dat zou hartstikke goed kunnen zijn", zegt Jansen bij Sport Noord Café. "Alleen weet Jens dan wel, als hij het niet doet, dat er iemand anders op zijn plek komt. Dat is ook de wereld waarin is hij is opgegroeid."

Volgens Jansen zijn er meerdere mogelijkheden om Odgaard te vervangen. "Dat is aan ons, dat gaan we bedenken", geeft hij aan. "Chiddy (Ejuke, red.) zou daar kunnen spelen. Je zou een middenvelder die uitzakt daar neer kunnen zetten, dan ga je heel creatief denken om het voor elkaar te krijgen. Er zijn meerdere wegen om dat voor elkaar te krijgen."

Jansen houdt echter vertrouwen in Odgaard. "Jens is onze spits en hij gaat het hopelijk voor ons doen. Ik begrijp heel goed dat het leeft bij onze omgeving en je kunt daar enorm de nadruk op leggen, maar onze nadruk moet liggen op het creëren van kansen en hem elke in stelling gaan brengen", besluit hij.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 14 Sep 2019 om 12:57
    Jansen zegt het netjes maar baalt natuurlijk ook als een stekker dat er geen back-up spits is gehaald. Al die praatjes van het kan opgelost worden door andere spelers is natuurlijk lulkoek. Een 2e centrumspits heb je gewoon altijd nodig in je selectie en het is gewoon een falen van jewelste dat die er niet is gekomen.
  • 14 Sep 2019 om 09:25
    Als die straks zijn eerste doelpunt (niet uit een penalty) maakt dan is die los. Geeft hem vertrouwen en dan gaan ballen er makkelijk in. Laten we beginnen vanavond met een hattrick ;-)
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›