''De verwachting is dat SC Heerenveen voor hem te vroeg komt''

1
''De verwachting is dat SC Heerenveen voor hem te vroeg komt''

SC Heerenveen gaat zaterdagavond op bezoek bij Ajax. In Amsterdam zijn er de nodige pijntjes na de interlandbreak. Zo kampt Dusan Tadic met hamstringklachten.

Clubwatcher Freek Jansen van het Algemeen Dagblad verwacht dat de Serviër zaterdag echter gewoon aan de aftrap staat. "Hij heeft Luxemburg al laten schieten, een beetje uit voorzorg. Hij had te veel last om te spelen. Ik verwacht dat hij zaterdag weer minuten kan maken", zegt Jansen bij Voetbalpraat op FOX Sports.

Achter de naam van Noussair Mazraoui, die bij het olympisch elftal van Marokko een knieblessure opliep, staat eveneens een vraagteken. "Hij heeft zijn scan gehad, dat is even afwachten. Maar de verwachting is nu dat SC Heerenveen te vroeg komt", aldus Jansen.

Donny van de Beek zal tegen SC Heerenveen niet in actie komen. Clubwatcher Marco Timmer van Voetbal International is benieuwd wat trainer Erik ten Hag met Tadic en Mazraoui doet. "De vraag is of ze gaan starten of ze rust gaat geven tegen Heerenveen. Met Tadic wil je bijvoorbeeld wel starten tegen Lille", doelt hij op de Champions League-ontmoeting van volgende week.

"Hoe gek het ook klinkt, Heerenveen is ook een hele belangrijke wedstrijd natuurlijk, maar de eerste Champions League-wedstrijd wil je goed starten en dan heb je je aanvoerder en spits keihard nodig", beseft Timmer. "Het zou kunnen dat Ten Hag ook zo denkt en hem rust geeft." Mocht Tadic niet starten tegen SC Heerenveen, dan lijkt oud-speler Klaas-Jan Huntelaar de logische vervanger.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 12 Sep 2019 om 13:57
    De " Lama" zal het wel weer worden..