Jansen verklapt: ''Dat reglement komt vanuit de spelers zelf''

4
Jansen verklapt: ''Dat reglement komt vanuit de spelers zelf''

Johnny Jansen heeft het vooralsnog prima naar zijn zin als hoofdtrainer van SC Heerenveen. De oefenmeester, die met de Friezen op een gedeelde negende plek staat, laat weten dat hij wederzijds respect hoog in het vaandel heeft staan met zijn werkwijze. 

"Eigenlijk is mijn werkwijze simpel: normaal doen", legt hij uit in gesprek met FeanFan. "De materiaalman bijvoorbeeld, is heilig voor me. Dat is een vrijwilliger. Spelers moeten van mij hun vuile sokken op een normale manier in de wasmand doen en niet helemaal verfrommeld. Dat noem ik normaal gedrag en zo gedraag je je bovendien respectvol richting de materiaalman", aldus Jansen.

"We moeten respect hebben voor elkaar, onze vrijwilligers en supporters", vervolgt de coach, die laat weten dat de spelers een rad met sancties hebben gemaakt voor mensen die te laat komen. "Dat reglement komt vanuit de spelers zelf. Een goed initiatief. Het nakomen van afspraken vind ik normaal gedrag. Als een speler te laat komt en hij belt dat hij wat later is, dan waardeer ik dat meer dan wanneer iemand stiekem een paar minuten te laat de zaal insluipt", besluit Jansen. 

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 11 Sep 2019 om 17:55
  Als ik mijn sokken op abnormale wijze in de wasmand stop krijg ik het ook aan de stok met Frau Fritz
 • 11 Sep 2019 om 17:49
  #fanvanjohnny
 • 11 Sep 2019 om 17:28
  Qua mens helemaal ok lijkt mij. Als trainer voor Heerenveen houd ik mijn twijfels of hij voldoende in zn mars heeft. Vind hem daar absoluut niet onderscheidend, met name tactisch. De tijd zal het leren
 • 11 Sep 2019 om 15:53
  De indruk die Johnny bij mij wekt is top! Een echte nuchtere Fries, die in alle interviews iets nuttigs zegt waar iedereen achter kan staan en zich mee kan identificeren. Hij spreekt geen wartaal, en geen media praatje. De afgelopen artikelen alleen al; het respect over ieder medemens, de materiaalman, hoe hoog de supporters bij hem- en daardoor het team staat- de 4e official, het soort voetbal wat hij wilt spelen, omgang met spelers en natuurlijk het meezingen van het volkslied ;-)
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›