'Ferme taal' Pierie: ''Hoe graag zou hij zaterdag niet spelen?''

4
'Ferme taal' Pierie: ''Hoe graag zou hij zaterdag niet spelen?''

SC Heerenveen gaat zaterdag op bezoek bij Ajax. Kik Pierie had graag willen spelen tegen zijn oude club, maar de negentienjarige verdediger moet voorlopig genoegen nemen met speelminuten bij Jong Ajax.

"Het kan voor sommige spelers niet snel genoeg gaan voor ze debuteren in het eerste", schrijft Maarten Moll in zijn column voor Het Parool. "Neem Kik Pierie, de 19-­jarige verdediger die in de ­zomer overkwam van Heerenveen. Hij speelde nog geen ­minuut in Ajax 1, hij maakt zijn minuten in Jong Ajax."

"Waar zou Kik Pierie vandaag aan denken?", doelt Moll op 9/11. "Meer voor de hand ligt dat hij denkt aan zaterdag. Hoe graag zou hij dan niet in de hoofdmacht van Ajax spelen, als uitgerekend zijn oude club Heerenveen op bezoek komt?"

Pierie zei naar zijn komst naar Amsterdam dat hij de stap niet zou maken als hij het hele seizoen in Jong Ajax zou komen te spelen. "Ferme taal", vindt Moll. "Het was trouwens Kik Pierie die in januari in Amsterdam voor Heerenveen de 4-4 maakte. We gaan meemaken hoe het Kik Pierie zal vergaan. Want voetbal gaat altijd door."

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 12 Sep 2019 om 08:53
  • Quote van 11 Sep 2019 om 21:50
   Bij Ajax is de concurrentie te groot. Mocht die dit seizoen goed blijven spelen, misschien dan een poging doen om.hem definitief over te nemen.
  Als hij het goed blijft doen dan wilt Ajax hem natuurlijk terug hebben. Zo is het ook weer. Of zijn transferwaarde stijgt aanzienlijk dat Heerenveen hem niet meer kan en wil betalen.
 • 11 Sep 2019 om 21:50
  Bij Ajax is de concurrentie te groot. Mocht die dit seizoen goed blijven spelen, misschien dan een poging doen om.hem definitief over te nemen.
 • 11 Sep 2019 om 18:30
  Jammer dat dit waarschijnlijk maar alleen dit seizoen zal zijn.
 • 11 Sep 2019 om 17:57
  Nergens niet om, met Botman zijn we dit seizoen er wel op voor uit gegaan met de linker centrale verdediger. Botman is veel meer een verdediger dan Pierie.