Jansen over vierde man: ''Je staat bijna voor lul, vind ik''

2
Jansen over vierde man: ''Je staat bijna voor lul, vind ik''

SC Heerenveen had in de afgelopen thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard een strafschop moeten krijgen na het vasthouden bij Jens Odgaard, maar ondanks de aanwezigheid van de VAR kregen de Friezen die niet.

Trainer Johnny Jansen blijft op zo'n moment rustig. "Uiteindelijk gaat die bal ook weer door", legt de oefenmeester uit bij Sport Noord Café. "De speler zelf (Odgaard, red.) is hartstikke teleurgesteld. Het enige waar ik me dan op focus is mijn groep, daar heb ik invloed op. Ik probeer hem te bereiken dat hij bij de les moet blijven, maar als die afstand twintig meter is bereik je hem niet door het lawaai."

Volgens Jansen heeft het geen zin dat hij dan ook uit zijn dak gaat. "De focus moet niet op mij zijn, maar op de bal. Dat probeer ik ook voor elkaar te krijgen", aldus de trainer, die ook geen verhaal zal halen bij de vierde official. "Dat past ook niet bij me. Natuurlijk denk ik er weleens over na, maar dan sta ik hier weer te schreeuwen. Niemand die je hoort, behalve de wisselspelers."

"De vierde man hoort je bij wijze van spreken niet eens, dan moet ik al uit mijn vak lopen om contact te krijgen met de vierde man", vervolgt Jansen. "Je staat bijna voor lul, vind ik. Het past niet bij me en ik vind ook dat ik me moet focussen op m'n ploeg. Natuurlijk zoek je weleens contact met de vierde man, maar dan op een normale manier", aldus Jansen.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 11 Sep 2019 om 15:29
    Helemaal met hem eens. Van Bommel heeft er een handje van; zoekt vaak contact met de vierde man. Hij weet dat hij dan in beeld komt, kijkt met een scheef oog naar de camera en laat zich dan gelden, terwijl hij heus wel weet dat hij er niets mee bereikt. Staat voor lul, maar beseft dat nauwelijks. Geef mij Johnny Jansen maar! Een man met karakter.
  • 11 Sep 2019 om 10:23
    Wat een verademing zo'n man. Kunnen veel van die opgewonden narcistische collega's van hem een voorbeeld aan nemen.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›