Woudenberg: ''Zou liegen als ik zeg dat ik er niets van hoor''

2
Woudenberg: ''Zou liegen als ik zeg dat ik er niets van hoor''

Lucas Woudenberg is bezig aan zijn derde seizoen bij SC Heerenveen. Zo'n anderhalf jaar geleden zat de vleugelverdediger in een moeilijke fase en hoorde hij het mokken vanaf de tribunes.

"Ik zou natuurlijk liegen als ik zeg dat ik er niets van hoor", beaamt Woudenberg bij Radio Camataru. "Als ze fluiten of juichen, dat hoor je gewoon. Voetballers die dat niet horen, zijn denk ik doof. Dat hoor je natuurlijk. Als het goed gaat, maar ook als het fout gaat. Die mensen mogen natuurlijk hun emoties tonen, dat is niet meer dan normaal. Daar moet je op een bepaalde manier mee omgaan."

De linksback knokte zich terug en speelt ook beter nu hij weer positief benaderd wordt. "Ik ben natuurlijk een back die negentig minuten lang heen- en weer vliegt. Als de mensen je aanmoedigen en positief zijn, dan werkt dat natuurlijk zeer bevorderend. Maar goed is goed en slecht is slecht. Ik vind ook dat de supporters hun emotie daarin mogen tonen", aldus Woudenberg.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 11 Sep 2019 om 21:50
    Blij om te horen dat er ook nog realistische voetballers zijn. Goed is goed en slecht is slecht. En slecht was hij en nu hij beter speelt krijgt hij ook meer lofuitingen, logisch toch. Datzelfde geldt overigens ook voor Sherel.
  • 11 Sep 2019 om 09:04
    Mooie reactie maar echt stimulerend is het natuurlijk niet. Velen moeten beetje wennen aan het feit dat we geen echte subtopper meer zijn en enorme talenten hebben. Dit zijn jongens die moeten knokken om verder te komen met soms een slecht niveau als uitkomst. Spelopvatting is al stuk beter en hoop dat positieve insteek ook wat meer doorkomt. Sommige spelers worden na paar wedstrijden al compleet afgebrand. Geduld hebben we weinig meer maar zullen we toch wat moeten leren
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›