Jong-a-Pin reëel: ''Wie gaat me nog terughalen? Ik ben 33 jaar''

3
Jong-a-Pin reëel: ''Wie gaat me nog terughalen? Ik ben 33 jaar''

Calvin Jong-a-Pin heeft het uitstekend naar zijn zin in Japan. De 33-jarige verdediger, die vier jaar onder contract stond bij Shimizu S-Pulse en tegenwoordig bij Yokohama FC speelt, erkent echter dat hij Nederland wel mist na acht jaar afwezigheid. 

“Ik mis de mensen in Nederland. Grote persoonlijkheden. En ook hoe men zo lekker eerlijk kan zijn tegen elkaar", legt de voormalig SC Heerenveen-speler uit op de website van Voetbalzone. "Maar ik zie mezelf als voetballer niet zo snel terugkeren naar Nederland. Wie gaat me nog terughalen? "Ik ben 33 jaar en men heeft niet echt respect voor Japan", constateert Jong-a-Pin. 

"Met de Nederlandse mentaliteit krijg je dan zoiets van: acht jaar lang niet op topniveau gespeeld, je weet hoe het gaat. Als ze me ergens mee laten trainen, bijvoorbeeld bij Heerenveen, zullen ze zien dat ik het nog wel kan", vervolgt hij vastberaden. "Mocht ik geen andere opties hebben of ik héél graag in Nederland willen spelen, overweeg ik het nog om ergens stage te lopen", aldus Jong-a-Pin. 

“Ik kijk weleens naar de Premier League en denk dan: fuck man, ik heb met hem gevoetbald, tegen hem gevoetbald en die gozer was nergens tegen mij", vertelt hij. "Inmiddels heb ik er geen last meer van, maar tot een paar jaar geleden had ik zoiets van: verdomme man, die gozer daar had ik ook kunnen zijn. Ik heb voor een andere weg gekozen en daar heb ik geen spijt van", benadrukt Jong-a-Pin. 

"Als ik zie wat het leven mij heeft geboden, ben ik heel blij dat ik dit heb gedaan. Ik heb misschien niet de topcarrière gehad die men in Europa, en ik in het begin ook, voor ogen heeft", beseft hij. "Maar als persoon heb ik zoveel uit deze stap gehaald: ik heb hier mijn vrouw ontmoet, heb hier een zoontje gekregen en heb een hele mooie cultuur leren kennen", besluit Jong-a-Pin enthousiast. 

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 5 Sep 2019 om 15:46
  • Quote van 5 Sep 2019 om 13:02
   Nouja, hij had er nog wel bij gepast.. niet tegen een Japans salaris ben ik bang
  33 jaar inmiddels. Dat hadden we 5 jaar geleden moeten bedenken.
 • 5 Sep 2019 om 13:17
  Jong a Pin, ik vond het een leuke voetballer. Hij stond een keer in het veld met een verkeerd rugnummer.
 • 5 Sep 2019 om 13:02
  Nouja, hij had er nog wel bij gepast.. niet tegen een Japans salaris ben ik bang
woensdag 27 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›