VAR ziet penalty over hoofd; Heerenveen verspeelt twee punten

SC Heerenveen heeft zaterdagavond slechts een punt overgehouden aan het thuisduel met Fortuna Sittard: 1-1. De Friezen kregen met name in de tweede helft een overvloed aan kansen maar konden de Limburgse verdedigingslinie niet slechten.

Heerenveen begon goed aan de wedstrijd, maar kreeg een tik te verwerken na een snelle tegengoal. Felix Passlack tikte van dichtbij binnen en zette Fortuna daarmee verrassend op voorsprong.

Een overtreding van Clint Essers, die de bal probleemloos over de achterlijn had kunnen laten lopen, leverde Heerenveen nog voor rust een strafschop op. Dat was een opgelegde mogelijkheid voor de Friezen. Jens Odgaard kom vanaf de stip zijn eerste officiële doelpunt scoren.

Alexei Koselev werd de uitblinker door veel Friese kansen onschadelijk te maken, waarna de Limburgers ook geholpen werden door VAR. Pol van Boekel zag een duidelijke Heerenveen-strafschop over het hoofd na een overtreding op Jens Odgaard. Het bleef daardoor bij 1-1.