''We gaan in één keer het nieuwe programma presenteren''

0
''We gaan in één keer het nieuwe programma presenteren''

De vele wisselingen in het competitieschema die er afgelopen weken plaatsvonden door de prestaties Europa zorgde voor veel onrust. Begin september wordt het definitieve speelschema voor de eerste seizoenshelft bekend gemaakt.

"Na de lotingen van komende week krijgen wij donderdag- en vrijdagavond letterlijk de schema's waarop staat waar en wanneer de clubs moeten gaan voetballen", vertelt Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB bij Goedemorgen Eredivisie. "Zaterdag is er dan de loting voor de TOTO KNVB Beker en daarna gaan we heel snel puzzelen en kijken wat het beste is."

Veranderingen in het speelschema zouden moeten zorgen dat Nederlandse ploegen uitkomend in Europa zo veel mogelijk rust hebben richting de midweekse wedstrijden.

"In tegenstelling tot de afgelopen maand, waarin we per week moesten kijken wat het beste is, gaan we nu in de eerste week van september in één keer het nieuwe programma tot aan de winterstop presenteren", zo besluit Bluyssen. "Dat zal veel meer rust geven."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 17 januari 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›