Jansen: ''Bij FC Twente zaten de deuren de laatste jaren te vaak op slot''

0
Jansen: ''Bij FC Twente zaten de deuren de laatste jaren te vaak op slot''

Michel Jansen moest vorig jaar weg bij FC Twente en kwam bij SC Heerenveen terecht. Ondanks de afstand tussen de twee clubs, is hij niet in een andere wereld beland.

"De clubs lijken wel een beetje op elkaar en net als bij ons, houden de mensen van hard werken. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg", vertelt Jansen in gesprek met TC Tubantia. Desondanks zijn er echt wel verschillen te vinden tussen de clubs.

"Toen ik bij FC Twente begon, was de filosofie dat we met 18 selectiespelers trainden en vier talenten. Later werd dat teruggedraaid en gebeurde dat niet meer. Bij Heerenveen is de afstand tussen selectie en jeugd veel kleiner."

"Bij FC Twente heb je al het probleem dat het eerste elftal op het trainingscomplex boven zit, en de jeugd beneden", vervolgt hij. "Onbewust creëer je dan al afstand. Bij Heerenveen lopen de trainers veel makkelijker bij elkaar naar binnen."

"Bij FC Twente zaten de deuren de laatste jaren te vaak op slot, waardoor er geen ruimte meer was voor de jeugd. Een jongen als Thijs van Leeuwen (speler van FC Twente onder 19, red.) zou bij Heerenveen vorig seizoen elke dag met de eerste selectie hebben meegetraind", aldus de oud-trainer van FC Twente.

"Als we bij Heerenveen met vijf trainers bij elkaar zitten om het over nieuwe spelers te hebben, blijft alles intern", vervolgt Jansen. "Bij FC Twente lekte alles uit. Maar dat is altijd zo geweest en misschien past dat ook wel bij de dynamiek van zo'n grote club."

Toch heeft hij nog wel een positief woordje over over de Tukkers. "Het grote verschil met FC Twente is dat in Twente in mindere tijden een soort van saamhorigheid ontstaat, waardoor het stadion telkens bomvol is. Dat vindt iedereen hier echt iets unieks."

"Ik ben als kind met die club opgegroeid en als je dan als supporter bij FC Twente komt te werken, dan is dat heel speciaal", zegt hij. Desondanks hoopt hij toch op een overwinning voor sc Heerenveen vanavond. "FC Twente mag van mij alles winnen dit seizoen, behalve de twee potjes tegen Heerenveen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 2 oktober 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›