Ejuke over 'goede samenwerking': ''Willen het verschil maken''

1
Ejuke over 'goede samenwerking': ''Willen het verschil maken''

Chidera Ejuke kwam deze zomer naar SC Heerenveen en heeft zijn eerste week in Friesland erop zitten. Hij geniet enorm bij zijn nieuwe club en hoopt snel goede stappen in zijn ontwikkeling te zetten.

"Het gevoel is goed, ik probeer me aan te passen aan de nieuwe omgeving", begint Ejuke in gesprek met SC Heerenveen TV. "Alles gaat goed en met het team daar omheen ook. Het gaat eigenlijk heel erg lekker."

Ejuke en Jordy Bruijn zijn redelijk vergelijkbare spelers en wisselen vaak van positie. Bruijn ziet veel goede kwaliteiten bij Ejuke. "Hij is natuurlijk pas net bij de club gekomen. Er moet een bepaalde wisselwerking ontstaan, maar dat wordt wel steeds beter", zegt Bruijn. "Ik ben iets meer een middenvelder en hij een echte aanvaller. Maar we zijn beide spelers die op de linksbuiten en op de 10 kunnen spelen."

De Nigeriaanse aanvaller is het eens met zijn teamgenoot. "Wij voelen elkaar goed aan. Wij proberen er voordeel uit te halen ten opzichte van de tegenstander. Door te blijven bewegen wordt het minder voorspelbaar wat wij gaan doen. Dat is de belangrijkste reden. We kunnen nog wel veel beter, maar wij willen uiteindelijk het verschil maken", zegt Ejuke.

"Ejuke heeft meer snelheid en een mooier kapsel", lacht Bruijn, die zelf ook complimenten krijgt. "Hij is wat beter qua balbehandeling en communicatie met andere spelers. Dat is het meest belangrijke van voetbal. Ik vind het een geweldige gozer."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 23 Aug 2019 om 10:48
    Hopelijk gaat Ejuke los morgenavond a la Assaïdi toen tegen Twente.
vrijdag 2 oktober 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›