Waterman blikt vooruit: ''Daar baal ik wel ontzettend van''

APOEL Nicosia neemt het dinsdagavond in de play-offs van de Champions League op tegen Ajax en Boy Waterman kijkt uit naar de wedstrijd tegen de club uit Amsterdam. De voormalig SC Heerenveen-doelman beseft welke belangen er op het spel staan. 

"Dit is totaal anders dan een wedstrijd in de eredivisie", legt hij uit in gesprek met de NOS. "Dat was redelijk normaal. Nu ben ik al zo lang weg uit Nederland. En het is een ander podium. Het gaat om een plek in de Champions League. Dat levert een ander soort spanning op", aldus Waterman. 

"Ik denk dat we het de afgelopen jaren goed hebben gedaan in Europa, met de kwartfinales in de Champions League (2012) en het halen van de laatste zestien van de Europa League (2017)", vervolgt hij enthousiast. "En twee jaar geleden hebben we de groepsfase van de Champions League gehaald", vertelt Waterman, die wel vol lof is over de ploeg van trainer Erik ten Hag. 

"Er is hier veel respect voor wat Ajax heeft bereikt", erkent hij. "De halve finales gehaald, en nog onterecht uitgeschakeld ook, denk ik. Maar wij kunnen het elke tegenstander moeilijk maken. Wij willen altijd wel voetballen. En als dat niet gaat, zit er altijd wel veel strijd in het team. Niemand had verwacht dat Ajax de halve finales zou halen, dus waarom zouden wij nu ook niet voor een verrassing kunnen zorgen?"

Waterman ziet echter kansen op een goed resultaat. "Het wordt warm. Dat is echt wel een dingetje. Wij zijn er redelijk aan gewend. Dat is ons voordeel", beseft hij. "Voor de fans is de Champions League en de Europa League iets speciaals. Ik verwacht dat er aardig wat mensen in het stadion zullen zitten. En dat geeft altijd iets extra's", aldus Waterman, die zelf op de bank zal zitten. "Superzuur. Daar baal ik wel ontzettend van. Maar dat zijn dingen die gebeuren in het leven."

Apoel-doelman Waterman: 'De warmte wordt wel een dingetje tegen Ajax' https://t.co/ISheO5KE2D

— NOS Voetbal (@NOSvoetbal) August 19, 2019

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand