'Maar wat moet Jansen doen als het een keer niet loopt op het veld?''

De overwinning op Heracles Almelo en de remise met Feyenoord lieten al zien dat SC Heerenveen over een talentvol team beschikt, maar in de breedte houdt het nog altijd niet over. Tegen FC Emmen (2-0 verlies) brak dat het team van Johnny Jansen vooral in de tweede helft op.

"Natuurlijk wist Jansen dat er iets geforceerd moest worden. Dat zijn ploeg snakte naar nieuwe impulsen, dat er te veel spelers bovendien niet in de wedstrijd zaten. Maar meteen drong de vraag zich op: welke bankzitter moest in vredesnaam de meubelen redden?", begint clubwatcher Sander de Vries in de Leeuwarder Courant.

"Daar liepen ze langs de zijlijn: Andreas Skovgaard, de centrale verdediger die sinds zijn komst naar Heerenveen in januari zo weinig indruk heeft gemaakt dat hij nog officieel moet debuteren. En verder: Arjen van der Heide, Jan Ras en Hamdi Akujobi. Stuk voor stuk talentvolle jeugdspelers, maar van hen kun je onmogelijk verwachten dat zij een Eredivisieduel doen kantelen."

Conclusie: het ontbreekt in de selectie van SC Heerenveen in de breedte nog aan de nodige kwaliteit. "Dat probleem is al langer bekend, vanzelfsprekend ook bij technisch manager Gerry Hamstra, maar werd tegen Heracles en Feyenoord nog enigszins verbloemd door het positieve spelverloop, de organisatie én de resultaten."

"Maar wat moet Jansen doen als het een keer niet loopt op het veld?", vervolgt De Vries. "Op het middenveld is te weinig concurrentie, maar grootste pijnpunt is zonder twijfel de spitspositie. Jens Odgaard is momenteel de enige optie. De Deense spits viel mee in de voorbereiding, maar valt tegen nu het echte werk is begonnen."

"Odgaard verzet weliswaar bergen werk voor het elftal, maar wat na twee competitiewedstrijden beklijft zijn de persoonlijke duels die hij verliest, het weinige gevaar dat hij voor het doel sticht en de ballen die van zijn voeten stuiten", besluit De Vries kritisch.

Verhaal na FC Emmen-SC Heerenveen en de breedte van de selectie ???? #emmhee https://t.co/7DNDDp1H4K

— Sander de Vries (@sander_dvries) August 19, 2019

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand